KLUBKASSEN BUGNER I VESTJYSK HÅNDBOLDKLUB

plus

Håndboldklubben Hogager GF oversteg egne forventninger, da de i slutningen af 2013 afsluttede en vellykket auktion i samarbejde med Odendo. Med velvilje i lokalsamfundet og opfindsomhed blev projektet en succes, som sidenhen er blevet gentaget.

Da Hogager GF i november 2013 lancerede deres første auktion på Odendo, var det uden de helt store forventninger. Konceptet var på det tidspunkt meget nyt, og i den lille håndboldklub vidste man ikke med sikkerhed, hvad man gik ind til.

Usikkerheden var dog vendt til tilfredshed, da den virtuelle auktionshammer seks uger senere ramte bordet for sidste gang. Klubben med omkring 200 medlemmer havde med frivillige hænder og hjælp fra lokalområdet indsamlet godt 90.000 kr., som i den grad gør en forskel i klubkassen.

Velvilje fra lokalsamfundet
I Hogager var man bevidste om, at det ville kræve ekstra god opbakningen fra baglandet, hvis auktionen skulle lykkes. Ebbe Lykkeskov fra klubbens håndboldudvalg havde da også bange anelser, inden projektet blev sat i søen.

"Vi havde jo allerede været rundt ved vores sponsorer én gang tidligere på året, og derfor var vi nok lidt bange for, at de ikke ville være indstillede på at give mere til klubben, end de i forvejen havde gjort", siger han.

Men støtten fra området viste sig at være bedre end forventet, da både eksisterende og nye sponsorer samt private personer donerede produkter og ydelser til auktionen. I alt nåede klubben at indsamle over 150 forskellige varer, hvilket var over tre gange så meget, som man på forhånd havde sat som målsætning. For Hogager GF skal forklaringen findes i det gensidige udbytte ved auktionen:

"Det er jo altid nemmere at inddrage folk i et projekt, når det er en succes for alle parter. Derfor tror jeg, sponsorerne var så positivt indstillede på at bidrage – de får jo også noget ud af samarbejdet, blandt andet i form af eksponering", forklarer Ebbe Lykkeskov.