Opret bruger

Opret med email

Testamente – værdi kr. 4.750 kr. fra Advokaterne Sankt Knuds Torv

Solgt vare

Ønsker du, at arven efter dig skal fordeles på en anden måde, end hvad arveloven foreskriver, eller ønsker du, at arven efter dig skal tilhøre dine børn som særeje, skal du oprette et testamente.

I nogle familiekonstallationer er det særlig vigtigt at oprette testamente - af den simple årsag, at arvenloven ikke er gearet til de familiesammensætninger, vi har i dag:

 

  1. Ugifte samlevende

Det er en udbredt misforståelse, at ugifte samlevende arver hinanden, hvis bare de har boet sammen i 2 år. Det passer ikke. Den eneste måde at opnå arveret på, er at gifte sig eller oprette et udvidet samlevertestamente.

 

Har man som ugifte samlevende købt et hus sammen eller fået børn med hinanden, er det ekstra vigtigt, at man har taget stilling til, hvad der skal ske, hvis den ene skulle falde væk. Det er langt fra sikkert, at den længstlevende har råd til at blive i huset, og derfor skal man sikre hinanden.

 

  1. Gifte med fælles børn

Er I gift og alene har fælles børn, er det en god idé at oprette et testamente, hvor I bestemmer, at den længstlevende skal arve mest muligt efter førstafdøde. Det giver nemlig en ret stor frihed.

 

Har I ikke bestemt dette i et testamente, arver den længstlevende 3/4 af hele formuen. Det lyder også af meget - men prøv at regne efter, hvor meget det egentlig er, når alt skal gøres op (huse, biler, sommerhuse, opsparing, indbo osv.) De fleste har ikke 1/4 af hele deres formue i likvide midler, som de kan udbetale til deres børn.

Når man arver mest muligt, arver den længstlevende 15/16 af hele formuen. Resten er børnenes tvangsarv. Børnene kommer så til at arve alt, når længstlevende dør. Der er stor forskel på at finde 1/16 af hele formuen og 1/4 - og børnene skal nok komme til at arve til sidst.

Når man kun har fælles børn, er det også muligt at sidde i uskiftet bo. Et uskiftet bo betyder, at man overtager hele boet - MEN der er flere strenge krav: man kan f.eks. ikke gifte sig igen eller lave testamente med andre, og man må ikke misbruge det uskiftede bo - hvilket egentlig kan oversættes til, at børnene kan påtale, hvor meget længstlevende bruger. Det for de fleste ikke en optimal forældre/barn-konstellation.

 

  1. Dine, mine og vores børn

Består jeres familie af særbørn eller særbørn og fællesbørn (dvs. alt andet end kun fælles børn), er det rigtig vigtigt at tage stilling til, hvordan arven skal fordeles.

Har man ikke oprettet testamente, vil børnene til den, der dør først, arve meget mindre end længstlevendes børn, og så er der grobund for en rigtig grim arvetvist.

Problemet løses ved at oprette et testamente, som bestemmer, at længstlevende skal arve mest muligt. Når længstlevende dør, fordeles arven enten efter hoveder (lige meget til alle børn) eller efter gren (fars halvdel fordeles til fars børn, og mors halvdel fordeles til mors børn). Når førstafdøde dør, skal der udbetales tvangsarv til førstafdødes børn. Den del trækkes fra vedkommendes arv, når der skal udredes arv efter længstlevende. På den måde sker der en kontrolleret og rimelig fordeling.

 Der findes også mange andre scenarier, hvor det giver rigtig god mening at oprette et testamente, f.eks. hvis man har et "sort får" i familien, et barn der skal overtage slægtsgården eller familievirksomheden , man ikke har børn, eller man ønsker at betænke en velgørende forening.

Advokat Louise Kassentoft Windfeld

Advokat Louise Kassentoft Windfeld fra Advokaterne Sankt Knuds Torv, Thisted, har specialiseret sig i familieret, arveret og rådgivning om boligkøb.

Ydelsen indeholder

Et møde på vores kontor i Thisted eller et telefonmøde, udarbejdelse af udkast til testamente, et telefonmøde til drøftelse af udkastet, rettelser indtil udkastet er i overensstemmelse med dine ønsker, udarbejdelse og fremsendelse af det endelige testamente.

Et testamente skal underskrives for en notar i Skifteretten. Nortargebyret på kr. 300 betales i Skifteretten og er ikke indeholdt i prisen.

Ønsker du ikke et fysisk møde på vores kontor i Thisted, kan hele sagen foregå pr. mail og telefon.

Du kan læse mere her: www.askt.dk

Advokaterne Sankt Knuds Torv P/S, Thisted, Rosenkrantzgade 12, 7700 Thisted. Mail: lkw@askt.dk. Tlf.: 82 30 15 60

Indløsning:
Skal indløses senest 3 år fra købsdatoen.
Kan tidligst indløses fra 15/2-21.

Vurdering:

4.750,-

Tid tilbage:

Solgt

Højeste bud lige nu er fra:

Pia

Dette produkt er allerede solgt, men du kan finde mange andre spændende produkter under udløber snart eller nyheder
TIP DINE VENNER OM DENNE FANTASTISKE HANDEL
Henter...